14 personer har gripits i kommunen vid ett samordnat tillslag av Guardia Civil och Policía Nacional där totalt 100 poliser deltog.

Operationen som går under arbetsnamnet ”operación Edipo-Chabola” har helt brutit upp verksamheten för narkotikaligan. De är nu häktade och anklagas för brott mot folkhälsan och stöld av elektricitet. Flera av medlemmarna i ligan har varit i klammeri med rättvisan förr och de flesta av de gripna är spanjorer.

Operationen är ett resultat av att de två polisstyrkorna började ett samarbete tidigare i år för att undersöka kriminella grupper baserade i Málagaprovinsen som transporterade marijuana och utförde våldsamma rån i bostäderna.

Vid tillslaget lokaliserades åtta odlingar med marijuana med totalt cirka 1,000 plantor, åtta kilo plockad vara, 32.790 euro i kontanter, sex fordon, en pistol samt en precisionsvåg. De som har utfört det polisiära arbetet är kortfattat Guardia Civil i Coín och i Alhaurin el Grande samt Policía Nacional i Málaga.
Om vi skall vara mer formella: Equipo de Policía Judicial de la Guardia Civil de Coín och del Área de Investigación del Puesto Principal de la Guardia Civil de Alhaurín el Grande samt el Grupo de Atracos de la Comisaría Provincial del Cuerpo Nacional de Policía en Málaga.

Annons

OBS. Operationen är inte avslutad.

(Enligt obekräftade uppgifter skall det i skrivande stund vara 40 personer gripna och dessutom 500 kg kokain beslagtaget i Urb. Alhaurin Golf).