En försiktig optimism inför vintern på grund av osäkerheten i världen. Men i övrigt är handlare, butiksägare och näringslivet i San Pedro Alcántara i Marbella nöjda med sommaren.

– Enligt de små och medelstora företagen har sommaren varit mycket bra, säger Ana García, ordförande i småföretagarföreningen APYMESPA (Asociación de la Pequeña y Mediana Empresa).

San Pedro är inte lika beroende av internationell turism som Marbella centrum.

I slutet av augusti märktes en nedgång men nu börjar allt normaliseras och residenta utlänningar som besökt sina hemländer under sommaren börjar återvända.

Annons

Pedro Rojas som har ansvarat för Sofía Rojas Boutique på calle Lagasca i 60 år säger till tidningen Diario SUR att försäljningen har ökat även om nivåerna för 2018 och 2019 ännu inte har nåtts.

– Vi har en fast publik som har kommit i många år, från kusten och från andra städer som Madrid eller Bilbao. De har sitt andra boende i San Pedro och som kommer tillbaka varje sommar.

Företagarna säger att den verkliga utmaningen för San Pedro Alcántara är att centrum måste bli mer tillgängligt för besökare som kommer med bil.