Partisekreteraren för Partido Popular, María Dolores de Cospedal, säger idag till radiostationen COPE att regeringen ”saknar bristande ansvar som är svårt att sätta namn på”. Det gäller förslaget att ta bort samtliga krucifix från skolorna som innebär att samhället delas upp.

Enligt intervjun bidrar Spaniens regeringschef José Luis Rodríguez Zapatero “till minskat förtroende och bidrar till ideologiska fördomar och skapar mindre trovärdighet utanför landets gränser”.

“Ska krucifixen bort bör väl Cabalgata de los Reyes och julkrubborna också tas bort liksom julfirandet och nyårsfirandet”, ironiserar María Dolores de Cospedal.

På det hela taget är det en känslig fråga menar María Dolores de Cospedal. Det är en “kontrovers kring en känslig fråga som rör etik, moral och de som har en religiös eller kulturell övertygelse”.

Annons

I stället borde regeringen dryfta vad som egentligen händer, fiaskot med den nya ekonomiska lagen och mer än 4,3 miljoner arbetslösa, enligt partisekreteraren i Partido Popular.