Det är bråk mellan påklädda och avklädda badgäster vid stranden Las Canteras i centrala Las Palmas på turistön Gran Canaria vilket ställer till bekymmer för polisen. Den lokala polisen begär nu att det skapas klara regler för hur situationen ska lösas.

Bekymret är av en sådan omfattning att både fackförbundet Comisiones Obreras (CC OO) och flera myndigheter i Las Palmas har kopplats in skriver dagstidningen La Provincia de Las Palmas.

Polisen, som beskriver situationen som ”mycket våldsam”, har fått ta emot mängder av anmälningar från upprörda påklädda badgäster som irriterar sig på att nakna badgäster är på stranden playa de Las Canteras.

”Förra året fick polisen eskortera två svenska nudister som höll på att bli överfallna av uppretade badgäster”, säger Iván Jiménez, fackombud vid CC OO.

Annons

Problemet är att det inte finns någon lag som förbjuder nakenbad i området och därför kan det inte heller skrivas ut några böter. Nakenbadarna håller till vid ett område som går under namnet ”El Confital” och som ligger utmed playa de Las Canteras.

En talesman för kommunen säger till tidningen att det handlar om medborgerlig samexistens snarare än lagar och att kommunen rekommenderar området El Confital för nakenbadare.