Nya uppgifter från brittiska Sunday Times visar att korruptionen kring omröstningen om värdskapet för VM i fotboll 2018 och 2022 växer.

Fifas förre generalsekreterare Michel Zen-Ruffinen säger i ett filmat inslag att Spanien/Portugal och Qatar gjort upp om sju röster var för att få VM 2018 respektive 2022.

24 delegater röstar 2 december och det krävs 13 röster för att få VM. Tidningen har tidigare filmat två delegater, som krävde miljontals kronor för att rösta på ”rätt” värd. Fifa utreder båda händelserna.

I förra veckan kommenterade Fifa:s ordförande Sepp Blatter händelsen med att sex mutmisstänkta delegater stängts av från sina poster.
-Det är en mörk dag för fotbollen, sa Blatter då.

Annons

Två av dem satt i den 24-mannagrupp som ska utse VM-arrangör 2018 och 2022 den 2 december. Fyra tidigare medlemmar i Fifa:s exekutivkommitté har också stängts av.
De avslöjades av Sunday Times när de krävde mutor på miljontals kronor för ”att rösta rätt”. Oceaniens ordförande R Temarii är en av dem. Hans företrädare avgick efter att ha sålt svarta biljetter till VM 2006.