En temporär utställning vid Colección del Museo Ruso de San Petersburgo i Málaga visar de gömda skatterna ur det ryska avantgardet. Det var en stor inflytelserik strömning inom den avantgardistiska moderna konsten som förekom i kejsardömet Ryssland och Sovjetunionen ungefär från 1890 till 1930.

Det som visas i Málaga fram till den 17 april är inte bara berömda konstverk av Kandinsky, Malévich och Marc Chagall. Konstsamlingen vid det ryska museet erbjuder en ”rikare” upplevelse än vad det som tidigare har varit känt om 1900-talets ryska avantgardet samt konstnärer som varit mindre kända i Europa.

– Vårt mål är att bredda kunskapsramen hos den europeiska konstpubliken, säger Evgenia Petrova, ansvarig för utställningen.

Utställningen ”Las vanguardias en el arte ruso” tar med besökaren på en upptäcktsfärd med konstnärer och en explosion av färg, former och tekniker som är uppdelad i fem sektioner. Utställningen visar konstens ständiga innovation och brytning med traditionen.

Här visas konst av Natalia Goncharova, Vladimir Burliuk, Mijail Larionov och Piotr Konchalovski förutom de stora namnen Kandinsky, Malévich och Marc Chagall.

Totalt är det tre temporära utställningar. Förutom de gömda skatterna ur det ryska avantgardet tillägnas ett utrymme poeten, författaren och bildkonstnären Vladimir Majakovskij samt en hyllning till den berömda författaren Fjodor Dostojevskij på tvåhundraårsdagen av hans födelse. Bland hans mest berömda verk finns Brott och straff, Idioten och Bröderna Karamazov.

Samtliga tre temporära utställningar pågår fram till den 17 april i samarbete med stiftelsen Caixa Foundation.