Hittills har det bara krävts munskydd / ansiktsmask när distansering på 1,5 meter inte har kunnat upprätthållas. Men idag väntas myndigheterna i Katalonien ändrar till obligatorisk användning i alla offentliga utrymmen, både inomhus och utomhus.

Quim Torra, Kataloniens regionalpresident tar för givet att utskottet för civilskyddsplanen i Katalonien (Proicat) kommer att godkänna åtgärden vid mötet som hålls senare idag. Åtgärden avses då att träda ikraft redan från i morgon torsdagen den 9 juli.

Skärpningen görs för att myndigheterna har uppmärksammat att det har blivit en mer avslappnad attityd till användningen av munskydden, när det blir obligatoriskt i alla situationer är det enklare att hålla styr på de som inte sköter användandet.

”Viruset är fortfarande bland oss, och vi måste vara medvetna om att vi måste använda någon annan typ av barriär så länge vi inte har ett vaccin,” sade den katalanska regeringens talesman Meritxell Budó. Bildtext: Färsk bild från Lleida i Katalonien, Foto: EFE.
Artikel: Jonny Erixon.