De två finska män, 19 och 21 år gamla, som står åtalade för att ha mördat 18-åriga Jenna Lepomäki som hittades död i Mijas i oktober försökte locka sju andra kvinnor till Costa del Sol.

Kontakter togs via Facebook men den enda kvinna som bestämde sig för att åka till Spanien var den 18-åriga Jenna. En av de åtalade männen träffade Jenna i Kurikka sydväst om Tammerfors innan avresan.

Den 20 juni ifjol kom den 18-åriga flickan till Solkusten. Enligt uppgifter från rättegången i Tammerfors ska de båda männen försökt att sälja kvinnan som prostituerad något som hon avvisade. De både männen försökte sedan få kvinnan till att transportera kokain mellan Spanien och Finland, något som hon också vägrade.

Den 26 juni ifjol misshandlades kvinnan och männen tog ifrån kvinnan hennes pass. Dagen efter for de båda männen in till Fuengirola för att köpa kondomer som skulle fyllas med kokain som kvinnan skulle smuggla in i Finland. Vid det här ögonblicket ringde hon larmtjänsten 13 gånger.

Annons

Enligt åklagaren var samtalen språkligt bristfälliga och otydliga. Kvinnan besökte även Guardia Civil samma dag för att anmäla männen för misshandeln. Polisen kontaktade senare männen som förnekade misshandeln. Förhöret gjordes utan tolk enligt åklagaren.

Guardia Civil ordnade med att den unga finska kvinnan Lepomäki fick bo en natt på ett hostal i Mijas.

Enligt vittnesmål från en av de två männen återvände Jenna senare till deras huset. De båda männen började då att hota henne för att höra vad hon hade sagt till polisen. Enligt finska medier som dagstidningen La Opinión de Málaga hänvisar till ska den yngre av männen gått till köket för att hämta en kniv. Mannen var vid ögonblicket berusad och han har erkänt att han senare knivhögg och ströp kvinnan i badrummet.

Dagen efter försökte de båda männen att stycka kvinnan och bränna liket. Den 1 juli la de kvarlevorna i en sovsäck som placerades i en ravin utanför Mijas by.

Kvarlevorna av kvinnan hittades den 6 oktober.