Två brasilianska medborgare och bröder har gripits i Estepona på västra Costa del Sol.

De är misstänkta för våldsbejakande och militant islamism efter att ha utarbetat manualer för tillverkning av sprängämnen och förberedelser av självmordsattacker.

Det är Guardia Civils antiterroriststyrka som lokaliserade de två männen till Estepona där de nyligen greps. Enligt utredarna har de kopplingar till Daesh och för att främja jihadism och för att distribuera manualer för att tillverka sprängämnen via krypterade kanaler på Internet.

De har även utarbetat manualer i hur man sprider gifter och förberedelse av självmordsattacker, skriver Inrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt ett uttalande från Guardia Civil befinner sig de gripna i en radikaliseringsprocess där de använt krypterade plattformar på nätet för att visa sitt stöd till terrororganisationen Daesh.

Guardia Civil har samarbetat med FBI i USA för att lokalisera, identifiera och gripa de två bröderna som ursprungligen kommer från Brasilien men var bosatta i Spanien. Även den brasilianska federala polisen har bistått.

Utredarna har även funnit visa internationella kopplingar till tidigare gripna eller personer som utretts för terrorhot i europeiska länder.

De två gripna männen har förts till Madrid för häktning. Ärendet ligger vid nationaldomstolen.

Se film från gripandet