En 30-årig rumänsk medborgare som körde mot trafiken under fem kilometer kraschade med en familj från södra Sverige. Mamman, 51 år, avled av skallskador på Universitetssjukhuset i Getafe. Kvinnans två döttrar, 26 och 13 år, samt en man, 22 år, vårdas i nuläget på Universitetssjukhuset 12 Oktober i Madrid. Det uppger nyhetsbyrån Europa Press. Av Ola Josefsson

Hälsodepartementet i Madrid har meddelat den svenska ambassaden i Madrid att man erbjuder all hjälp till svenskar och anhöriga som är drabbade.
”Vi ska göra allt vad vi kan för att hjälpa och stödja den drabbade svenska familjen” säger Jesús Sánchez Martos till nyhetsbyrån Europa Press som skriver att sjukhuset står i ständig kontakt med personal vid den svenska ambassaden som försöker nå samtliga anhöriga.

Svenska Magasinet har under måndagen talat med personal vid den svenska ambassaden i Madrid som bekräftar trafikolyckan.
– Jag kan bekräfta att en svensk familj från södra Sverige råkade ut för en trafikolycka på söndagen. Mer kan jag inte säga i nuläget, säger Monika Jagerman, ambassadråd.

Dagstidningen El Pais uppger att det rör sig om en familj med nordafrikanskt ursprung med svenska pass. Enligt Guardia Civil var familjen på väg till Sverige efter att ha varit i Nordafrika på semester.

Annons

Flera dagstidningar i Spanien beskriver 30-åringen som en självmordsförare (kamikaze) efter händelsen som inträffade strax efter sju på söndagsmorgonen på A-4:an i jämnhöjd med Pinto vid kilometerskylten 17,050, infarten till Madrid. 30-åringen som omkom körde en Renault Laguna i motsatt riktning. Den svenska familjen färdades i en Audi Q7.

Nyhetsbyrån EFE uppger att Guardia Civil har inlett en undersökning av händelsen för att fastställa om det rör sig om en olycka eller en avsiktlig handling. Guardia Civil inväntar även obduktionsrapporten för att fastställa om mannen var berusad eller hade narkotika i kroppen.