En domstol i Fuengirola som handlägger ärenden inom könsrelaterat våld har beslutat sig att lägga ner fallet mot en 36-årig finsk man som har varit misstänkt för att ha orsakat en kvinnas död. Ärendet läggs ned i brist på bevis då det inte går att fastställa att mannen orsakade kvinnans död. Det skriver dagstidningen ABC.

Det var i oktober 2015 som det finska paret tillsammans med sina två barn, 10 och 13 år gamla, besökte Los Boliches i Fuengirola under några semesterdagar. Efter att kvinnan hittats död i parets hyrda semesterlägenhet på avenida de Los Boliches 14 greps den finske mannen. Svenska Magasinet berättade om händelsen 24 oktober.

Den rättsmedicinska rapporten av händelsen har inte kunnat fastställa att det rör sig om våld i hemmet. Även om det inte rör sig om en naturlig död har inte obduktionen kunnat fastställa tecken på våldsam handling.

Däremot har mannen blivit dömd till försummelse av barnen då dessa under cirka tre timmar lämnades ensamma i bostaden.

Annons

Det finska paret skulle separera men hade beslutat sig för att resa till Solkusten med sina två barn. Minnesstund för död finsk kvinna ställs in – avvaktar obduktionsrapport