Räddningstjänsten arbetade på torsdagsmorgonen med att släcka den brand som rasat i en fabriksfastighet och lagerlokal i Badalona (Barcelona). Över hundra hemlösa uppges ha ockuperat fastigheten som är på tre våningar och tillbringar vanligtvis natten. Minst tre personer har påträffats döda och 21 personer är skadade varav flera kritiskt.

Branden ska ha startat vid 21-tiden på onsdagskvällen. Regionens brandförsvar, Bomberos de la Generalitat, fortsatte släckningsarbetet på torsdagsmorgonen.

De utesluter inte att det kan finnas fler offer. I skrivande stund har brandmännen inte lyckats att ta sig in i byggnaden på grund av att byggnaden riskerar att kollapsa. Omkring 60 hemlösa ska ha befunnit sig i byggnaden vid tillfället enligt Badalonas borgmästare Xavier García Albiol.

– I nuläget är det mycket bekymmersamt och vi kan inte helt överblicka läget, säger räddningschefen David Borrell enligt dagstidningen ABC.

Annons

Byggnaden på calle Tortosa i stadsdelen Gorg har inte använts på flera år. I stället har mellan 100 till 150 hemlösa majoriteten från länder söder om Sahara ockuperat fastigheten, enligt kommunala källor.

Brandorsaken är oklar.

Regeringschefen Pedro Sánchez skriver på Twitter:

”Jag beklagar förlusten av människoliv och berömmer räddningstjänstens stora insats med att rädda människoliv”.

(Foto: Twitter Bomberos de la Generalitat)