Den 17-årige svensk som suttit häktad misstänkt för en våldtäkt i Fuengirola i somras har släppts i väntan på rättegång. Det säger källor vid Sveriges Utrikesdepartement till Svenska Magasinet.

Enligt Linn Duvhammar på UD:s presstjänst har en domare beslutat att den minderårige pojken placeras i familjehem.
-Den 21 december beslutade domaren att pojken kan placeras i familjehem fram till rättegång.

17-åringen som kommer från Småland greps den 18 juli och har därefter suttit frihetsberövad vid en ungdomsanstalt i Torremolinos. Här har pojken fått hjälp i sitt skolarbete genom en svensk kvinna som är stödperson.

Det var i samband med en semesterresa till Solkusten som den anmälda våldtäkten skulle ha ägt rum på en strand i Fuengirola (bilden). En ung kvinna gjorde en polisanmälan dagen efter händelsen. Pojken nekar till anklagelserna. Något åtal är inte väckt vid ungdomsdomstolen Juzgado de Menores i Málaga.

Annons

Enligt lagen för minderåriga, Ley del Menor, kan en minderårig sitta frihetsberövad i upp till sex månader plus tre månaders förlängning.

-Så länge Spanien följer lagarna kan vi inte göra någonting mer. Ärendet följs av vårt honorärkonsulat i Málaga, säger Linn Duvhammar på UD:s presstjänst.