Pappan till Mayka Marica Kukucova från Slovakien som spansk polis jagar misstänkt för att ha skjutit ihjäl den brittiske affärsmannen Andrew Bush tar sin dotter i försvar och säger att ”hon skulle inte skada någon om det inte handlade om självförsvar”.

Pappan citeras i dagens nummer av Diario SUR och han är säker på sin dotters oskuld. Lubomír Kukucova tror att det handlar om självförsvar och att dottern snart kommer att träda fram.

Det var i lördags natt som den brittiske affärsmannen blev skjuten i huvudet med två skott i semesterbostaden i Playas del Sol i området Cancelada i Estepona kommun. Mannen hade kommit tillbaka efter en affärsresa.

Enligt Lubomír Kukucova hade hans dotter haft ett förhållande med den brittiske affärsmannen i två år, ett förhållande som tog slut i november ifjol.

Annons

”Det var en mycket trevlig och lugn relation” intygar pappan till slovakiska medier.

Spansk nationalpolis söker Mayka Marica Kukucova. Enligt den brittiske affärsmannens nuvarande flickvän ska hon ha sett henne lämna huset efter händelsen i offrets bil av märket Hummer.

Bilen var tidigare målad i apelsinfärg men enligt grannar ska bilen ha blivit ommålad till svart. Efter att polisen gick ut med en efterlysning av bilen hittades den senare i bostadsområdet Elviria öster om Marbella uppger Diario SUR.

Bilen kommer nu att undersökas i jakten på spår.