På grund av klimatet och landskapets karaktär är brandrisken runt Mijas större än på många andra platser. 

Nu har en förebyggande informationskampanj lanserats på spanska och engelska. 

Stadshuset i Mijas har lanserat en kampanj för att öka medvetenheten om brandrisken inför sommarsäsongen. Initiativet meddelades av stadens borgmästare, Ana Mata, som förklarade att informationen kommer att spridas på kommunens sociala medier och den lokala TV-kanalen Mijas Comunicación.

Brandrisken är särskilt hög runt Mijas under sommarmånaderna. Det varma och torra klimatet i kombination med landskapets utformning gör att skogsbränder enkelt kan bryta ut och sprida sig snabbt. Kommunen är listad i Andalusiens register över farozoner. 

Annons

“Kampanjen har ett tydligt meddelande och det är att ingen gnista ska sätta stopp för vår lycka, vår miljö, vårt liv. I Mijas har vi, dessvärre, genomlidit allvarliga bränder som har orsakat mycket skada och obotliga konsekvenser för vår natur. Förebyggande åtgärder är det bästa verktyget mot bränder,” sade Mata. 

Kampanjen har tre tydliga slogans: “En enda gnista kan förstöra en hel sommar”, “Låt inte sommarens gnista förvandlas till lågor”, och “Låt gnistorna flyga men bara mellan oss”. Dess mål är att visa hur enkelt ett litet misstag kan orsaka en allvarlig brand med stora konsekvenser. Budskapet förs fram på både spanska och engelska.