Cirka 25 konsuler och honorärkonsuler i provinsen Málaga däribland Sveriges honorärkonsul medverkade under gårdagen vid ett möte i Mijas kommun. Mötet handlade om frågor som berör den utländska befolkningen som uppgår till 125 olika nationaliteter i kommunen.

Mijas borgmästare Juan Carlos Maldonado (Cs) och kommunalrådet för utlänningar, Roy Pérez (PSOE) betonade arbetet med att visa upp Mijas som ett internationellt turistmål. ”Ett sätt är att göra det genom de olika konsuler som finns representerade i Málaga. Dessa kontakter fungerar som broar mellan staden och utlänningarnas hemländer vilket gör att vi kan främja vårt varumärke och betona de investeringsmöjligheter som finns i kommunen” sa Maldonado.

Några av de ämnen som togs upp var säkerheten, mantalsskrivning och registrering i landet samt det viktiga arbete som utlänningsavdelningen i Mijas kommun utför. Mijas var föregångare i Spanien med en avdelning där utlänningar kan få hjälp och svar på sina frågor.

”Det var ett mycket positivt möte eftersom det visar hur kommunen kommunicerar med invånarna och berättar vilka tjänster som erbjuds” sa Sveriges honorärkonsul Pedro Megías som också är ordförande för den konsulära kåren i Málaga.