”På morgonen den 5 januari promenerade jag till gymmet i Calahonda och såg Ayuntamiento spola rent gatorna i området, gata upp och gata ner och massor av vatten användes för denna tillsynes meningslösa och klimatovänliga aktiviteten.

Man stänger offentliga toaletter men tillåter sådant här” skriver läsaren Staffan Johansson till Svenska Magasinet.

Eloy Belmonte Valenzuela

Redaktionen har varit i kontakt med Eloy Belmonte Valenzuela (Vox) kommunalråd med ansvar för renhållningen.

– Från gatukontoret och renhållningen har vi kontinuerlig kontakt med företaget Acosol som levererar vatten, för att hela tiden följa gällande föreskrifter. För närvarande har vi vattenrestriktioner när det gäller dricksvatten.

Annons

– Inom renhållningen är vi mycket engagerade i problemet med att vi har brist på vatten. Det gör att vi i samband med renhållning och spolning av gator använder vattnen som inte är drickbart. Vi har tillstånd och blivit auktoriserade att använda detta vatten från Acosol.

Det är icke drickbart vatten som används vid att spola gator.

Eloy Belmonte Valenzuela skriver i en e-post till Svenska Magasinet att trots tillståndet och med tanke på situationen har Mijas kommun beslutat att dra ner på spolning av gator med 25 procent.

– Vi står i ständig kontakt med Acosol och i händelse av situationen förvärras så kan det komma beslut om att helt upphöra med att tvätta och spola gator.