50 nya platser har tillkommit i Santanaområdet i väntan på en mer långsiktig lösning. 

Efter stor efterfrågan från lokalbefolkningen har Mijas stadshus meddelat att man ska skapa 50 nya parkeringsplatser på marken bredvid IES Villa de Mijas, i Santanaområdet. 

De nya parkeringsplatserna är gratis och kommer enligt rådmannen för infrastruktur, Juan José Torres, finnas tillgängliga fram till dess att byggandet av en ny park börjar på området. Det handlar alltså om en tillfällig åtgärd för att minska trycket i staden som följer med högsäsongen. Parkeringen är redan röjd så att det finns utrymme och man har satt upp skyltning och LED-lampor. 

Beslutet kom efter att rådmannen hade ett möte med lokalbefolkningen i Santana tidigare i våras där de gav starkt uttryck för behovet av fler parkeringar. 

Annons

“Det är ett väldigt populärt område av staden så vi har sett behovet att hitta denna tillfälliga lösning. Jag lovar att det endast är en övergångsperiod då vi snart kommer att bygga en ny parkering i området. Vi är redan i planeringsfasen och en budget finns. Det är ett viktigt projekt och därför kommer vi att göra verklighet av det,” avslutade Torres.