Den 27-åriga kvinnan från Rumänien delade ut kramar till förbipasserande åldringar. Samtidigt stal hon värdesaker från sina offer.

Guardia Civil lyckades lokalisera kvinnan till Paseo del Altillo i Almuñécar när hon var på jakt efter ett nytt offer.

Hon är känd hos den spanska polisen sedan tidigare då hon har rört sig utmed den spanska Medelhavskusten, skriver dagstidningen Ideal. 

I Almuñécar på Costa Tropical är hon misstänkt för minst sju stölder sedan april där offren är äldre personer. De har blivit av med smycken och klockor.

Hon greps på Paseo del Altillo i Almuñécar när hon var på jakt efter ett nytt offer.

Annons

Stölderna har gett upphov till oro bland åldringar i Almuñécar.

Tillvägagångssättet har alltid varit detsamma och går under uttrycket ”abrazo cariñoso”. Med hjälp av en kärvänlig kram har kvinnan avlett uppmärksamheten hos en äldre man eller kvinna för att komma åt smycken eller klocka.

Senaste stölden inträffade 17 juni på avenida de Guadix då hon gick fram till en 93-årig dam och berättade att hon var med barn. Hon kramade den äldre damen och tog hennes hand för att lägga den på magen.

Hon lyckades stjäla en guldkedja med en medaljong som damen bar runt halsen. Hon satte sig därefter i en grönfärgad bil och flydde.

Den 93-åriga damen gjorde en anmälan vid Guardia Civil. Utredarna kunde se ett mönster från liknande inrapporterade fall den 25 april, 15, 21 och 30 maj samt 9, 16 och 17 juni.

Tack vare offrens vittnesmål om kvinnans utseende kunde Guardia Civil lokalisera och gripa henne.