Tre dagar efter att Enrique Caño, 61, Concepción Bautista, 50, och deras 14-åriga dotter avled på sjukhuset hospital de Valme (bilden) är det inte helt klarlagt vad som har orsakat dödsfallen. Familjen som var bosatt i samhället Alcalá de Guadaíra vid Sevilla har inte letat efter mat i soptunnor, en uppgift som först cirkulerade.

Miguel Ángel López Rosa som är en släkting till familjen avvisar helt tidigare uppgifter om att familjen skulle ha varit utblottad.
”Polisen har funnit kvitton till alla matinköp. Pappan hade även lovat sina döttrar julklappar och de planerade en resa tillsammans till Azuaga i Badajoz för att besöka släktingar”.

Familjen var inte fattiga och det finns inga uppgifter som bekräftar att de letat mat i containrar. Dessutom har undersökningar visat att maten i övrigt i deras bostad var i gott skick.

Den preliminära obduktionsrapporten talar om ”hjärtstillestånd” och någon form av ”organsvikt” som dödsorsak. Inälvorna kommer att skickas till två laboratorier i Madrid och Sevilla specialiserade på förgiftningar. Resultaten från dessa undersökningar kan ta flera veckor uppger Diario SUR.

Annons

Källor nära ärendet uppger att ett mycket giftigt ämne har hittats i kropparna. Det skulle röra sig om ett råttgift. Hur detta har hamnat i maten är det ingen som vet.

En 13-årig dotter till paret är den ende överlevande. Tillståndet för henne var tidigare kritiskt men har stabiliserats och under gårdagen fick flickan lämna akutavdelningen.

Fallet är alltså inte avslutat och beskrivs som öppet. María José Sánchez Rubio vid Andalusiens hälsodepartement säger att ärendet har blivit sekretessbelagt.