Västsveriges största mässa om utlandsboende arrangeras kommande helg i Svenska Mässan i Göteborg av Fair Media International AB. Mängder av utställare finns på plats där Spanien är ett av länderna med flest utställare.

Som vanligt kan besökarna träffa kunnigt branschfolk och under lördag och söndag arrangeras flera intressanta seminarier. I sal 1 klockan 11 och 14.30 handlar det om Spanien. Klockan 13.30 är ämnet skatter vid utflyttning. I sal 2 klockan 14 handlar det om pensionering utomlands.

Prisläget har börjat att röra på sig och stiger på många håll.
– Priserna börjar gå upp på lite olika håll. Köpa hus utomlands är en investering men samtidigt kan man inte vänta hur länge som helst. Vi har en global ekonomi som rör på sig. Den brittiska ekonomin går bättre vilket gör att trycket på att köpa i utlandet ökar. När fler ska köpa stiger priserna, säger Björn Simonsson, verkställande direktör och ägare.

Sedan starten 2003 har Fair Media arrangerat över 100 fastighetsmässor. För tillfället arrangeras åtta mässor i Sverige och Finland varje år. Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro i Sverige och Helsingfors i Finland. Fastighetsmässorna är specialmässor enbart för bostäder i utlandet.

Annons

Som besökare kan du få ett exemplar av Svenska Magasinet och systertidningen Spañien Magasinet.

Fastighetsmässorna Köpa hus utomlands arrangeras under våren 2016 på följande platser:
Stockholm, Kistamässan, 6-7 februari
Helsingfors, Wanha Satama, 12-13 mars
Malmö, Malmö Mässan, 9-10 april