För att få stopp på vågen av illegala migranter har Marocko börjat att bygga ett fem meter högt stängsel parallellt till det spanska stängslet på gränsen mellan den marockanska provinsen Nador och den spanska enklaven Melilla i Nordafrika.

Chakib al Khayari, ordförande i föreningen för mänskliga rättigheter i Rif (Ardh), bekräftar för spanska medier att stängslet började byggas för 20 dagar sedan. Rabat-regeringen vägrar officiellt att kommentera detta.

Flera föreningar och marockanska institutioner har försökt att få ett svar från Abdelilah Benkirane som är Marockos premiärminister sedan den 29 november 2011.

Stängslet blir elva kilometer långt och ska stå klart i september. Arbetena inleddes i den norra delen vid Rostrogordo. Stängslet blir utrustad med så kallad ”rakbladstråd” eller concertinas som finns utmed vissa delar på den spanska sidan.

Annons

Melilla har under våren drabbats av stora flyktingströmmar som har orsakat problem och kontroverser. Ytterligare ett stängsel ska hindra den illegala invandringen och smuggling av narkotika och tobak.