Marbella vill ha en snabb lösning på de upprepade trafikstockningarna längs A7:an mellan Puerto Banús och San Pedro Alcántara (bilden) och tar nu frågan vidare till Utvecklingsdepartementet. Boende och besökare har tröttnat på dagliga trafikstockningar under hela året och något som förvärras under högsäsongen.

90.000 motorfordon passerar sträckan mellan Puerto Banús och San Pedro Alcántara varje dag. Javier García, som är vice borgmästare med ansvar för San Pedro, har lagt fram ett förslag som väntas gå igenom när kommunfullmäktige i Marbella håller sitt nästa möte.

Förslaget går ut på att förbättra cirkulationen utmed A7:an mellan kilometerpunkterna 172,100 och 174,950. Vägavsnittet är inte anpassat till verkligheten där genomfartstrafik tillsammans med till– och avfartsvägar komplicerar situationen.

Därför är en utbyggd väg med en tredje fil avgörande i att lösa en redan problematisk trafiksituation. Kommunen vill göra Utvecklingsdepartementet uppmärksam på problemet så att det avsätts pengar i budgeten till projektet.