Stadens blandning av lyx och undre värld har inspirerat flera spännade historier de senaste åren. 

Marbella är känt för sina lyxiga villor, restauranger och stränder. Men precis som i alla städer finns en mörkare sida och flera nyheter kommer om den undre världen. Detta har gjort Marbella högintressant för nya serier och filmer som berör blandningen av glamour och kriminalitet. 

Den 21 juni kommer “Clanes” till Netflix. Serien berättar en historia om galicisk droghandel på Solkusten.

I huvudrollerna ser vi Clara Lago (känd från “El Vecino” och “Ocho Apellidos Vascos”) och Tamar Novas (El Desorden que Dejas). De spelar en advokat och en narkotikahandlare från familjen Padín som påbörjar en relation mitt under den största affären som klanen gjort i Spanien. Serien är baserad på en sann historia som ledde till den första omfattande drograzzian i Galicien – Operation Nécora.

Annons

Utöver turerna kring affären får vi följa advokatens liv efter hennes mystiska ankomst till Solkusten efter att ha övergett en lovande karriär i Madrid. 

Seriens fokus är Galicien men flera scener är inspelade i Marbella och vi kommer få lära oss om stadens roll inom den kriminella världen och droghandeln. 

Fler serier och filmer

Clanes är inte den första serien som berättar om denna sida av Marbella. Förra året hade “Los Farad” premiär på Amazon Prime och handlade om en familj som handlar med vapen och festar loss på exklusiva krogar och nattklubbar. 

I april förra året kom en serie som porträtterar stadens maffia och har titeln “Marbella”. Serien må utspela sig i Málagaprovinsen men den är i huvudsak inspelad på Kanarieöarna.  

Därefter följde “El Correo”. En film som blev en stor succe på spanska biografer och handlar om korruption runt fastighetsboomen i början av 2000-talet. 

“Eva y Nicole” är en berättelse om två rivaliserande kvinnor och hymlar inte med att den inspirerats av verkliga händelser. Mer specifikt handlar den om affärskvinnan Olivia Valeres och hennes legendariska nattklubb i Marbella som bar hennes namn. 

Den sistnämnda väntar fortfarande på premiärdatum så näst på tur att berätta om Marbellas mörka sida blir Clanes som släpps på fredag.