Marbella presenterar idag de sex blåa flaggorna som erhållits denna säsong till fem stränder och hamnar. De blå flaggorna vajar från idag på fem stränder i kommunen och i Puerto Deportivo Virgen del Carmen.

Borgmästaren Ángeles Muñoz besökte Puerto Banus i går, där Q för kvalitet också har hissats och betonat att dessa utmärkelser är resultatet av det arbete och investeringar som stadsrådet gjort.

När det gäller maritim infrastruktur gratulerades de ansvariga och arbetarna för de ansträngningar de har gjort för att uppnå den stora skillnaden, vilket återspeglar kvaliteten på de tjänster som tillhandahålls i dessa områden.

”Vi står framför en småbåtshamn som har engagerat sig för sin utveckling, miljön och erbjuder högkvalitativa tjänster som gör att den kan positionera sig som ett föredöme”, sa Muñoz, som framhöll att ”ansträngningarna som gjorts den här säsongen på våra stränder har gjort att vi lyckats lägga till två blåa flaggor mer än förra året, vilket ger 5 priser för områdena El Cable, Puerto Banús-Levante, Casablanca, El Faro och San Pedro Alcántara-Guadalmina, utöver hamnområdet ”.

Annons

Denna utmärkelse visar att man uppfyller kriterierna för tillgänglighet, sanitet, miljöutbildning, renlighet och säkerhet.

Borgmästaren betonade också att med detta antal blå flaggor ”Marbella är den kommun med flest utmärkelser i Andalusien” och betonar arbetet som görs ”inte bara görs för att ha de bästa stränderna och faciliteter, men också för att göra dem säkra mot Covid-19 ”.
Foto: Ayuntamiento Marbella