Idag inleds årets första turnering av World Padel Tour i Marbella. Under gårdagen presenterades turneringen med Manolo Santana, Carolina Navarro Björk och Francisco ”Paquito” Navarro på plats.

Det var i Marbella som padeltennis första gången spelades, inte bara i Spanien utan i hela Europa. Det var prins Alfonso Hohenlohe, grundaren till Marbella Club 1954, som tog padelsporten till Spanien. Prinsen besökte Mexiko 1974 och sin gode vän företagaren Enrique Corcuera som då introducerade sporten för prins Alfonso.

Tillbaka i Marbella beslutade sig prinsen för att bygga Spaniens första padelbana.

På lördag inleds finalspelet i årets första turnering som går i Marbella. Nuvarande världselvan Carolina Navarro Björk och världsfyran Francisco ”Paquito” Navarro från Sevilla var med under presentationen under måndagen.

Annons

På tisdagen klockan 17 inleddes grupp- och kvalificeringsspel i Palacio de los Deportes Elena Benítez i San Pedro Alcántara. På söndag spelas final i både herr- som damklass.

World Padel Tour spelas i nio länder. Vid Cervezas Victoria Marbella Master deltar 56 par i damklassen och 100 par i herrklassen från 17 olika nationaliteter.

(Foto: World Padel Tour)
Läs mer här

Padeltennis: En popsport i 360 grader