Fuengirola kommun har under flera år försökt hitta ägaren utan framgång. Den nio våningar höga fastigheten är känd under namnet Javisol.

Under flera år har den stått helt övergiven och förfallen och många undrar varför ingenting händer.

Vackert och prydligt runt omkring. Men Javisol fortsätter att förfalla och ägaren är försvunnen

Javisol ligger i sydöstra delen av Fuengirola på en tomt som mäter 5.000 kvadratmeter. Fastigheten har 80 lägenheter som tidigare användes av turister.

För flera år sedan övergav ägaren fastigheten till sitt öde.

Annons

Den övergivna fastigheten som har förfallit och kännetecknas av vanvård och smuts har gjort att de boende i området har tröttnat. De kräver att kommunen ingriper.

Diario SUR skriver att kommunfullmäktige har försökt komma i kontakt med ägaren vid ett flertal tillfällen utan att lyckas. Även en process för avyttring har inletts så att en tredje part kunde förvärva fastigheten för att renovera och exploatera den.

Men något intresse har inte funnits.

När Svenska Magasinet besöker platsen träffar vi några arbetare som placerat byggställningar längs ena fasaden. Men ingen önskar kommentera vad som händer.

Kommunen säger att det rör sig om en privat egendom och det måste respekteras och tidsfristerna som gäller är fastställda i lag.

Oppositionen i Fuengirola tycker annorlunda och menar att kommunen bör ta över fastigheten och göra om den till socialbostäder.