Mamman till det nyfödda lilla flickebarnet som hittades på en tomt i går morse har spårats. Det är en 20-årig rysk kvinna som jobbade som barnflicka hos en familj från Kazakstan som besökte sina släktingar på calle Margaritai bostadsområdet El Paraíso Barronal vid Atalaya Golf & Country Club i Estepona. På en närliggande tomt bland stenar och växter hittades den nyfödda flickan som hade navelsträngen kvar.

Enligt uppgifter i dagstidningen Diario SUR beskrivs händelsen som en stor överraskning för familjen där den 20-åriga ryskan är anställd som barnflicka. Kvinnan i familjen säger till tidningen att de inte visste att deras barnflicka var gravid.

Mamman beskriver den 20-åriga flickan som överviktig. Hon hade dolt graviditeten för familjen och nekade till någon som helst kännedom om barnet när det hittades.

De första rapporterna under gårdagen sa att den nyfödda flickan var vid god hälsa. I efterhand har det visat sig att tillståndet för babyn är allvarligt. Flickan var vissa skador och vårdas för tillfället vid intensivavdelningen på sjukhuset Hospital Materno i Málaga.

Annons

Den 20-åriga ryska kvinnan födde barnet i badrummet och gick sedan över och la den nyfödda i en övergiven trädgård. Mamman är i nuläget på sjukhuset Hospital Costa del Sol i Marbella för att vila ut. När hon återhämtat sig väntar polisförhör.