På onsdagen framträdde försvarsadvokaterna till gängkriminella ”Los Suecos” eller svenskligan som är åtalade för att ha mördat de kända narkotikahandlarna Maradona och Zocato mellan maj och augusti 2018 i Marbella respektive Estepona.

Försvaret underkänner utredningen och menar att polisen manipulerar mordbevis och färgas av fördomar. När den månadslånga rättegången fortsatte på onsdagen berättade de om sina klienters förflutna och deras oskuld.

Läs mer: Idag inleds rättegången mot ”svenskligan”

– De är inga änglar, men det gör dem inte till mördare, sa en av försvarsadvokaterna.

Två av de huvudåtalade har danskt medborgarskap medan de övriga två har svenskt medborgarskap. Samtliga har sitt ursprung i Mellanöstern. Ledaren och den som pekas ut som huvudman är son till palestinska flyktingföräldrar som kom till Malmö under tonårstiden.

– Min klient har vuxit upp i Malmö. Jag trodde att Sverige var ett paradis med välfärd men jag har lärt mig att Malmö är farligare än många andra stadsdelar i Caracas, sa advokaten Francisco Andújar vars klient är misstänkt för två mord.

– Jag försäkrar att skälet till att han kom till Spanien var att min klient ville lämna den hemska miljön.

Under onsdagen hänvisade advokaten Francisco Andújar till påstådd film på det sociala nätverket Snapchat som visar att dennes klient är på en helt annan plats vid tidpunkten för brottet. Vid det andra tillfället där Zocatos skjuts till döds av en vänsterhänt gärningsperson betonar Francisco Andújar att hans klient är högerhänt.

Även de övriga försvarsadvokaterna menar att bevismaterialen mot deras klienter uppvisar stora brister.

Om de fyra huvudåtalade fälls döms de till 54 års fängelse för mord.