Intresset för Málaga som mäss- och konferensstad bara växer. Den pågående restaurang- och turistmässan Salón H&T visar att FYCMA (Palacio de Ferias y Congresos de Málaga) har vuxit ur kostymen.

Ifjol satte FYCMA rekord med en omsättning på 14 miljoner euro.

Ifjol satte FYCMA rekord med en omsättning på 14 miljoner euro. Totalt 156 mässor och kongresser arrangerades under fjolåret som genererade inkomster totalt på 220 miljoner euro och med 268.000 besökare.

Efter ett rekordår är målet att mäss- och kongresshallen ska byggas ut.

Den som har besökt restaurang- och turistmässan Salón H&T som startade i måndags och avslutas idag onsdag förstår behovet av en utbyggnad.

Annons

Faktum var att mässan var fullspikad av utställare, en bit över 400 företag. Det var inte en ledig kvadratmeter i de tre paviljonger som evenemanget upptar på en yta av 26.000 kvadratmeter. Tvärtom var det företag som stod på väntelistan för att få visa sina produkter.

Manuel Villafaina, president i kommittén som arrangerar mässan sa:

– Det finns ett behov av att bygga ut Málagas mässhall Fycma. Vi hade företag specialiserade på köksutrustning, innovation och hållbarhet som vi fick säga nej till eftersom det var fullbokat till sista plats.

Málagas borgmästare Francisco de la Torre spann vidare på behovet av en utbyggnad när Málagas popularitet som mässtad bara växer.

Francisco Salado, Francisco de la Torre och Andalusiens turistråd Arturo Bernal.

– Jag har skickat ett meddelande till stadsbyggnadsrådet för att fråga om status för ett utbyggnadsprojekt av Fycma. Det är något vi måste göra. Det är en intelligent investering, sa de la Torre på presskonferensen som Svenska Magasinet bevakade.

Andalusiens turistråd Arturo Bernal var inne på samma tankegång.

– Málagas mässhall har blivit för liten och behöver byggas ut. Faktum är att vi redan arbetar med det. En mässa som Salón H&T genererar inkomster, sysselsättning, framsteg och entusiasm inom det som är huvudnäringen på kusten nämligen turism.

En av nyheterna 2024 är Design Week Málaga som äger rum i september och som blir den första direkta mässan inom arkitekt, inredning och byggföretag.