Bra kommunikationer och tillgång på vatten. Det är första prioriteringar på Solkusten. Handelskammaren (Cámara de Comercio) i Málaga med den nyvalde presidenten José Carlos Escribano och regionalregeringens delegat i Málaga Patricia Navarro har haft sitt första möta för att utöka samarbetet mellan det offentlig och privata och för att diskutera projekt som är nödvändiga för att främja en stark ekonomi i Málagaprovinsen.

Vid mötet medverkade även Paloma Moreno och Juan José Vallejo som är vice president vid Handelskammaren respektive kassör.

Mötet som nyligen hölls var det första i en serie som planeras. Båda var överens om att det omedelbara behovet är att lösa olika infrastrukturproblem, särskilt när det gäller kommunikation som rörlighet och även vattenförsörjning.

Handelskammaren Cámara de Comercio i Málaga är den största på Solkusten. När José Carlos Escribano nyligen valdes till president redovisades handelskammarens fem grundpelare.

Det ska knytas kontakter mellan Málagas företag och utländska företag. Konkurrenskraften för små och medelstora företag ska bli bättre genom innovations- och digitaliseringsprocesser. Det ska satsas på företags- och yrkesutbildning och det ska bli en ökad medvetenhet om hållbarhet inom affärsverksamheter.

Annons

Patricia Navarro visade stort intresse för Handelskammarens projekt med att skapa en Coworking/Hub Digital vid Handelskammarens högkvarter i Palacio de Villalcázar samt framstegen med Hub Málaga Export.

Hub Málaga Export är en satsning som Handelskammaren gör för att öka synligheten och positioneringen av företag i Málaga internationellt.