Stadshuset i Málaga vill stoppa oanständigt uppförande som följt med det ökande antalet svensexor och möhippor i staden. 

Efter att lokalbefolkningen och flera näringsidkare tröttnat på problem kopplade till stökiga grupper inleddes en process för att ändra regelverket i Málaga stad. De nya skrivelserna har arbetats fram sedan december förra året och godkändes på torsdagen denna vecka. 

Enligt de nya reglerna kommer det vara förbjudet att vara naken, bära uppblåsbara dockor eller andra föremål med sexuell anspelan. Lokalpolisen ska kunna bötfälla personer som bryter mot dessa med upp till 750 euro. 

Regelverket har funnits sedan 2019 men uppdateras nu för att specifikt stoppa bråkigt uppförande under svensexor och möhippor. Till exempel kommer det vara förbjudet att gå naken eller i bara underkläder i staden. Ett undantag för detta finns dock för speciella föreställningar och karnevaler. 

Annons

Utöver detta kommer böter mellan 750 och 1 500 euro delas ut för genomförande – eller försök till – alla typer av sexköp. Det specificeras också att alla böter som kommer in till följd av detta kommer att gå till att hjälpa sexarbetare i staden. Både med utbildningar och med hjälp att hitta en ny karriärbana.