Nu ska Málaga flygplats och dess nya terminal trimmas in. Därför söker flygplatsen 1.800 statister som ska bidra till att alla funktioner ska fungera när den nya flygplatsterminalen öppnar lagom till påsken 2010.

Det är Spaniens motsvarighet till Luftfartsverket, Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (AENA) som nu söker 1.800 statister. Det sker via webbplatsen www.crezca.es eller via telefon 902 104 231 mellan 9 till 14 och 16 och 19.

Övningarna kommer att genomföras under januari och totalt rör det sig om 14 sessioner eller händelseförlopp som ska trimmas in.

Det handlar om bagagekontroll, säkerhet, ombordstigning och bagageutlämningen bland annat. Cirka 200 finns med i varje test som syftar till att få fram resultat över hur människor som inte känner till terminalen reagerar på skyltar och organisation.

Annons

Proven blir på tisdagar och torsdagar under januari 2010, från 8.30 till 15.30 och efter övningarna kommer deltagarna få ett frågeformulär och ge sina erfarenheter. Därefter bjuds deltagarna på en måltid.

Samtliga personalstyrkor kommer att genomgå övningsstunder innan terminalen officiellt öppnar till påskhelgen.