Fotbollslaget Málagas framtid är mycket osäker. Nu handlar det bara om en sak: klubben måste räddas. Enligt klubbens hemsida kommer en fullständig rekonstruktion att göras av klubben.

”Málaga Clúb de Fútbol har inlett en process som innebär en omstrukturering internt i klubben för att kunna anpassa sig till FIFA:s finansiella Fair Play-regler, och på så sätt garantera en framtid och stabilitet i klubben.”

Rättning i ledet gäller alltså för den skuldtyngda klubben där ägaren Abdullah Al-Thani pumpat in hundratals miljoner euro de senaste åren. Det har förts samtal om att klubben skulle säljas. Intresset har svalnat och närmat sig fryspunkten.

Abdullah Al-Thani fortsätter att styra klubben och tvingas att sälja av fler av lagets bästa spelare. Allt för att få in pengar till den barskrapade kassakistan. Stjärnspelaren Cazorla lär försvinna till Arsenal men det kan även bli aktuellt med flera försäljningar. Tränaren Pellegrini lär också vara på väg bort.

Annons

Málaga beskrivs idag i media som ett lag i sönderfall och många frågar sig hur kostnaderna och skulderna har kunnat skena iväg. Det rapporteras i media om misshandel och upplopp då uppretade supporters gett sig på klubbdirektören Antonio Fernández bil.

Tusentals fans till Málaga har köpt säsongskort med garantier att klubben skulle vara ett lag i Champions League.

Krisen i Málaga kan ge svallvågor i Marbella där Abdullah Al-Thani har haft storstilade planer med ny lyxhamn och lyxhotell. Hur det blir med den saken återstår att se.