Festivalen i den lilla staden på Costa del Sol är äntligen efter två års frånvaro tillbaka igen och nu med en fördubblad satsning och många artister.

Loona Summer Festival går av stapeln nu på lördag den 30 juli på fotbollsplanen El Morche i Torrox som ligger precis intill havet samt på strandpromenaden. Perfekt för att njuta av ett dopp i havet, en bit mat på en strandrestaurang och samtidigt njuta av festivalens musik.

Det förväntas komma minst 5.000 personer till evenemanget som erbjuder 12 timmars musikunderhållning i flera olika stilar. Från urbant till elektroniskt ljud med beprövade artister från den nationella och internationella scenen. Själva scenen har dessutom byggts om, den är större med mycket mer potential, ja man kan nog säga att den är rent av spektakulär.

El Presidente

I spetsen för festivalen står Foyone, även kallad ”El Presidente”. Mannen från Málaga är en av de mest ansedda spansktalande rapparna och kommer i år att uppträda exklusivt för regionen Axarquia på scenen under Loonas sommarfestival. Det väntas många överraskningar under kvällen. Det blir mycket reggaeton från Danny Romero, dominikanen La Nueva Escuela och Kike Rodríguez. Även trap av Khaled, en av medlemmarna i Mafia del Amor. Inom den urbana genren kommer även den lovande artisten från Granada, Antony Z, som är i full gång, att bidra med sin show.

När det gäller elektronik sticker närvaron av en av de bästa artisterna på den nationella scenen ut: Albert Neve. Detta kommer att ansvara för att avsluta festivalen med ett speciellt tech-house-set. Dessutom kommer Brian Cross, en stammis på Tomorroland, som anses vara en av de bästa festivalerna i världen. Och Málaga-duon Vicman Romero & Mike Sildavia samt italienska Blackcode kommer att uppträda.

Många lokala artister kompletterar årets lineup: Blanca Flor, Los Fantasmas de Miyo, DJ Fernan, Kralez, Elías Moreno DJ, Zephs och George Williams. Men allt är inte musik. Utöver det musikaliska erbjuder Loona Summer Festival sina deltagare en verkligt paradisisk miljö.

Biljetter och villkor

Festivalen släpper inte in någon under 16 år och de 16/17-åringar som vill komma in måste ha ett undertecknat medgivande från sina föräldrar (finns att ladda ner på webbplatsen). För biljetter och mer information: Loona Summer Festival 2022 – El Festival de tus sueños. Bilder finns även på Instagram: loonasummerfestival.

Loona Summer Festival