Men inte för alla, det blir bara de som är mantalsskrivna i kommunen som omfattas av gratistrafiken.

Borgmästaren Ángeles Muñoz förklarar att detta är en av de viktigaste åtgärder som kommer att införlivas i budgeten för 2019.

”Vi vill främja kollektivtrafiken men även förbättra folkräkningen, något som kommer att vara mycket fördelaktigt för vår kommun”, för detta ”kommer vi att genomföra en viktig budgetinsats som kommer att kosta ungefär 3 miljoner euro per år”, tillade Ángeles Muñoz.

För att genomföra åtgärden kommer kommunstyrelsen att ändra förordningen som reglerar kollektivtrafiken med buss och samtidigt starta anbudsförfarandet för den nya kollektivtrafiken. Den årliga budgeten blir på 4,5 miljoner euro och löper för en period på 10 år. ”Vi satsar på en förbättring av fordonsflottan, linjerna, information till medborgarna samt ny teknik” tillade Muñoz.

Annons

(Det kanske skall tilläggas att det är valår nästa år, men det är också ett faktum att kommunen tjänar på att de som bor i kommunen också är skrivna där. Kommunerna får bidrag från både staten och delstaten i förhållande till antalet folkbokförda invånare).