Grupo Sancho Melero i Antequera är ren av de främsta producenterna av spanskt julgodis eller julkakor som kan liknas vid klassiska svenska mördegskakor.
Familjeföretaget står för hälften av produktionen i Antequera med export över hela världen.
Kanel, smör eller olja. Det är normalt huvudingredienserna. Till årets jul har Sancho Melero även framställt ”tarta de queso” och ”tiramisú” som ingår i basutbudet av julkakor.
Ángel Sancho-Melero Gómez är ansvarig tillsammans med de andra bröderna och de är den tredje generationen som driver företaget vidare. Ifjol fyllde verksamheten 75 år.
– Vi försöker hela tiden, förutom att täcka behovet som finns, även att uppdatera oss och utveckla produkterna. Är man störst så krävs det innovation och att sortimentet utvecklas, säger Ángel Sancho-Melero Gómez i en intervju för Diario Sur.
När tidningens mat-och restaurangguide för 2025 presenterades nyligen var Svenska Magasinet på plats för att smaka produkterna från Sancho Melero som hade en egen monter vid presentationen.
Vi kan bara konstatera att det som presenterades höll högsta kvalité. Kända märken som ”Mantequera” och ”La Castaña” är mycket omtyckta och går att hitta i större livsmedelsbutiker på kusten.
Sancho Melero är en ledande producent i Spanien med export till utlandet av mantecados, polvorones, roscos och alfajores samt turrones, hojaldradas, cortadillos och bombones.
Det går även att beställa via webbplatsen incoansl.com