En tjänsteman stämmer lokalpolischefen för påstådda oegentligheter då denne har nekat tjänstemannen ett tillstånd och för att ha favoriserat poliser. Tre andra kolleger tänker vidta rättsliga åtgärder. Det har stormat kring Juan José Medina som utnämndes till lokalpolischef i Almuñécar den 1 juli.

Juan José Medina efterträdde Manuel Ledesma som hade varit lokalpolischef i 37 år. Medina har nu valt att ta sin Mats ur skolan och träda tillbaka efter bara fyra månader.

Juan José Medina uppger personliga skäl som orsak.

Det finns fler anklagelser som riktas på Medina som påstådda trakasserier av en facklig representant och för att han har spridit känsliga inspelningar av privata konversationer.

Annons

Ett ärende har redan lämnat in till en domstol i Granada och förhandlingar hålls i februari.

Dagstidningen Ideal uppger att personliga skäl ligger till grund för att Juan José Medina väljer att säga upp sig. Han önskar inte bemöta anklagelserna från sina kollegor.

Marina Sánchez blir ny lokalpolischef

Ny lokalpolischef i Almuñécar blir en kvinna, Marina Sánchez, som efter att ha gått ut lokalpolisskolan i Sevilla arbetat i Puerto de Santa Maria. Marina har tjänstgjort i Almuñécar sedan 2017.