Två män från Litauen har åtalats för grovt narkotikabrott och försök till grov narkotikasmuggling efter att ha smugglat in 30 kilo cannabis i Sverige värt omkring tre miljoner kronor. Bakom instrumentbrädan i bilen som hade tyska registreringsskyltar fann svenska tullare 30 kilo cannabis, skriver Värmlands Folkblad.

Det var i oktober som tulltjänstemän upptäckte två bilar söder om Torsby i Värmland. I den första bilen fann tullarna tv-spel och parfym som hade köpts i Marbella. I bilen fanns även flera nycklar märkta Marbella. I den andra bilen hittades nästan 30 kilo cannabis.

Enligt tidningen ska de två männen från Litauen, varav en bor i Skåne, nekat till brott och även sagt att de inte kände varandra. Men fingeravtryck av den ene mannen har hittats i den andre personens bil.

”Vi begärde internationell rättshjälp och har haft kontakt med bland annat polisen i Spanien. Nycklarna som hittades i bilen har dock inte kunna härledas till något utrymme”, säger åklagare Stefan Wessberg som tillägger att det finns misstankar om att drogerna kommer från Spanien.

Annons

(Foto: Tullen)