Det är den före detta Aki butiken som nu har byggts om, den ligger i Parque Comercial Miramar i Mijas Costa på gränsen till Fuengirola.

Ombyggnaden ar inneburit en investering på 1.200.000 euro och försäljningsytan är på 4.000 kvadratmeter. Den nya butiken har en personalstyrka på 100 personer och skapar dessutom 60 indirekta jobb.

Leroy Merlin och Aki i Spanien och Portugal fusionerades den första januari 2019 och samtliga Aki butiker kommer att genomgå samma ombyggnad till Leroy Merlin. I Spanien skall allt vara avslutat under 2020 och i Portugal 2021. Öppnandet av den nya butiken i Mijas Costa sammanfaller med öppnandet av nya butiker i Colmenar Viejo, Talavera de la Reina, Figueres och Aranjuez.
Till saken hör att både Leroy Merlin och Aki har i grunden samma ägare, den franska familjen Mulliez via holdingbolaget Association Familiale Mulliez (AFM). AFM äger Groupe Adeo som i sin tur äger Leroy Merlin. Holdingbolaget har direkt kontroll över ett stort antal företag bland annat Norauto, Kiabi och Decathlon Group, men så är också familjen Mullinez en av Frankrikes rikaste familjer.

Leroy Merlin har förutom de traditionellla butikerna tre nya koncept för sina butiker, LEROY MERLIN URBAN, LEROY MERLIN COMPACT och LEROY MERLIN PROJECT. Den i Mijas Costa betraktas som LEROY MERLIN COMPACT, den är också liten mätt med företagets mått. De flesta butikerna har en yta på mellan 8.000 och 14.000 kvadratmeter. Förutom de fysiska butikerna så är även företaget stora på e-handel. Huvudkontoret ligger i Frankrike men företaget har butiker i 13 länder i Europa, Asien, Sydamerika och Afrika.

Annons

Butikerna erbjuder självbetjäning och är inriktade på sex huvudområden: Gör det själv, byggmateriel, trädgårdsarbete, sanitär utrustning, förnybar energi och inredning.

Som öppningserbjudande erbjuder de 15% rabatt på hela sortimentet. Dessutom erbjuder de 15% rabatt på första inköpet från i kväll den 21/2 (smygöppning) klockan 17.00 fram till den 23/2.