En sopbil välte på A-7:an i jämnhöjd med San Pedro Alcántara vid 4-tiden på torsdagsmorgonen och orsakade stora trafikproblem i Marbella. Det rapporteras om minst 11 kilometer långa köer i riktning mot Estepona. Marbellas borgmästare ber om att betalmotorvägen AP-7:an tillfälligt öppnas utan betalning som en nödåtgärd vid sådana här situationer. Vid 16-tiden öppnade trafiken igen.
Olyckan som inträffade på kilometerplatsen 172 på A-7:an som går genom Marbella kommun gjorde att trafiken fick ledas om genom Nueva Andalucía vid kilometerplatserna 174 till 171 skriver larmtjänsten 112 på Twitter.

Upp emot 40 lokalpoliser har under torsdagen arbetat med att leda trafiken via Nueva Andalucia. Ángelez Muñoz, borgmästare i Marbella, begärde på torsdagen att betalmtorvägen AP-7 skulle öppnas utan betalning för att lätta på trafiktrycket på kustvägen A-7.

– Vi måste söka alternativ för att kunna lösa sådana här trafikproblem, säger Muñoz.

Det rör sig om en sopbil med en last på 25.000 kilo avfall som välte efter en misstänkt punktering. Lasten fick samlas in innan sopbilen kunde lyftas och transporteras bort.

Först vid 16-tiden var A-7:an öppen för trafik igen.

Cykeltävling
Under torsdagen den 5 maj mellan klockan 9 och 15 var det nedsatt trafik på A-7:an genom La Cala de Mijas, Marbella och Estepona i färdriktning Cádiz på grund av cykeltävlingen Vuelta Ciclista a Andalucía Elite Women.

Tävlingen påverkade avsnittet mellan kilometerplatserna 201 till 146 utmed A-7:an genom La Cala de Mijas, Marbella och Estepona.