Vi har tidigare berättat om svenskar och andra skandinaver som väljer långtidssemester på Costa del Sol (La Carihuela) och Costa Tropical (Almuñécar). I vinter har över 200 skandinaver i huvudsak svenska pensionärer rest till Mijas Costa på Solkusten.

Avsikten er att ge en möjlighet till personer som inte har egen bostad i Spanien att vara en längre tid i södern under vintern. Aktiviteterna på dagarna består av golftävlingar och prisutdelningar.

Lisa Lindelöf och hennes man Björn Amby har varit stationerade som golfvärdar på Club La Costa World, sydväst om Fuengirola sedan januari. Det er första gången de organiserar fyra veckors långtidssemester för folk från Skandinavien. Lisa har många års erfarenhet av professionellt reseledarliv och har arbetat på Gran Canaria.

-Vi satsar på att erbjuda boende och golf till skandinaver utan egen bostad i Spanien och vi finns här för att ta emot dem, organisera golftävlingar, hjälpa till med utflykter till andra sevärdheter runt om i Andalusien och se till att det blir en trevlig gruppkänsla. Vi anordnar också gemensamma middagar men var och en själv väljer vad man önskar delta i, säger Lisa till Svenska Magasinet.

Bildtext: Ett populärt kvällsarrangemang är middag med trevlig samvaro på restaurang Las Colinas i El Faro. Chartern tillbaka på Solkusten