En lägenhetsbrand utbröt vid lunchtid på måndagen i ett flerfamiljshus på avenida Miramar i Fuengirola. Det var kraftig rökutveckling från en lägenhet på femte våningen i uppgång nummer 19. Röken syntes på långt håll från A-7:an. Två personer omkom i branden enligt räddningstjänsten.

-Det luktar och tycks vara ett riktigt pådrag och sirener har hörts konstant i en timme, säger Svenska Magasinets EvaLotta Pettersson.

Det är i skrivande stund oklart vad som orsakade branden. Nyhetsbyrån Europa Press hänvisar till räddningstjänsten som bekräftar att två personer omkommit i branden.

Två personer omkom vid måndagens lägenhetsbrand i Fuengirola

Det var klockan 13.10 som larmtjänsten 112 fick in flera samtal om en lägenhetsbrand på avenida Miramar i Fuengirola.

Annons

Förutom två omkomna vårdas tre personer på sjukhuset Costa del Sol i Marbella. Två av dessa vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Som en försiktighetsåtgärd evakuerades samtliga boende i fastigheten.

Fuengirola kommun har utlyst tre dagars officiell sorg från klockan 9 på tisdagen med anledningen av att två invånare omkom i branden.

Senaste dygnet har det rapporterats om flera lägenhetsbränder. En 42-årig man fick brännskador i samband med en brand i en lägenhet i La Algaba i Sevilla. Och två personer ådrog sig brännskador vid en lägenhetsbrand i El Puerto de Santa María i Cádizprovinsen.