Det har varit kallt även om Málaga flygplats registrerade -2,6 grader den 16 januari 1985. Det har alltså varit kallare även om de senaste veckorna har varit kyligare än normalt. I söndags registrerades 1,1 grader vid flygplatsen.

Jesús Riesco, chef vid väderlekstjänsten Centro Meteorológico i Málaga, säger till Diario SUR att andra halvan av januari har varit långt under det normala.

Det har varit rejält kallt i Málagaprovinsens inland som här i Casabermeja (Foto: Twitter @Policiabermeja)

Enligt officiella siffror från väderlekstjänsten Agencia Estatal de Meteorología har det varit rejält kallt i Málagaprovinsens inland med uppmätta temperaturer som -8,2 i Fuente de la Yedra, -7 i Cortijo Quemado Bajo i Antequera, -6 i Mollina, -5 i Venta de Zafarraya och -4 i bland annat Fuente Piedra, Villanueva del Rosario och Villanueva del Trabuco.

Det gäller inte bara Costa del Sol och Málaga. Stora delar av Spanien har varit snötäckt den senaste tiden. Dramatiska bilder från Cúber på Mallorca (nedan) i helgen visade igensnöade vägar.

Annons

Det kyliga vädret blir kvar under tisdagen. På onsdagen kommer vi att märka ett väderomslag då dygnets högsta temperatur kan bli 18 grader.

Framåt veckoslutet kan det bli tjugo grader på Solkusten återigen.

När det gäller nederbörden har månaden januari varit mycket torr. Endast 12 mm har uppmätts vid den officiella mätstationen vid Málaga flygplats.