Den kvinna som greps och som först uppgavs vara svenska är en 52-årig holländsk medborgare. Diario SUR skriver på fredagen om kvinnan som är misstänkt för att ha sexuellt ofredat en minderårig på Centro Plaza i Nueva Andalucía.

Tack vare vittnesmål från ögonvittnen som även ska ha fotograferat händelsen kunde kvinnan senare gripas av lokalpolisen i Marbella. Det var i tisdags i förra veckan som den gripna kvinnan ska ha sexuellt ofredat en minderårig som satt vid en bar på Centro Plaza vid åttatiden på kvällen.

Den minderårigas familj har anmält händelsen hos Marbellapolisen. En förundersökning inleddes och tack vare uppgifter som polisen lyckades samla in framkom det att kvinnan ofta besöker platsen sent på eftermiddagen och kvällen. Hon ska även vara känd för att ha en konfronterande karaktär skriver tidningen och köra en vit Cadillac.

Enligt de första vittnesmålen ska den nu gripna kvinnan vara svensk och jobba i ett företag. Enligt poliskällor som tidningen citerar ska kvinnan vara född i Nederländerna.