Guardia Civil i Calpe (Alicante) har gripit en 20-årig kvinna från Rumänien som i maj månad stal en värdefull klocka från en utländsk 74-årig turist på besök i Almuñécar. Kvinnan är känd hos spanska myndigheter för att krama sina tilltänka offer för att sedan stjäla värdesaker.

Genom att använda sig av kärleksfulla kramar har den 20-åriga kvinnan som kommer från Rumänien lyckats komma över värdesaker från sina offer. Hon har närmat sig förbipasserande, i huvudsak äldre personer, och ursäktat sig med att fråga efter vägen. Hon gav kramar och kindpussar samtidigt som hon stal klockor, armband eller guldkedjor skriver nyhetsbyrån EFE.

I maj månad stal hon en klocka från en 74-årig utländsk turist i Almuñécar på Costa Tropical. Klockan värderades till 5.000 euro. Kvinnan lyckades vid tillfället fly.

Civilklädda gendarmer ur Guardia Civil lyckades gripa kvinnan nyligen när hon försökte stjäla värdesaker från en äldre man på Marina Alta i Calpe. Enligt ett pressmeddelande från Guardia Civil har kvinnan ingått i en grupp som använt sig av kramar och kindpussar och stulit värdesaker på platser i Andalusien i södra Spanien till Katalonien.