Spaniens kung don Juan Carlos anländer under onsdagen till Algeciras för att träffa personal ur Guardia Civil med anledning av den spända situationen mellan Gibraltar och Spanien. Hans Majestät Konungen kommer även att träffa spanska yrkesfiskare som känner sig trakasserade av myndigheterna på Gibraltar. I mars förbjöd myndigheterna spanska yrkesfiskare att fiska i vattnen som de alltid har gjort.

Med don Juan Carlos följer inrikesministern Jorge Díaz Fernández på fartyget ”Río Segura” (bilden). Yrkesfiskarna i området har bett att få träffa kungen även om det bara rör sig om ett möte på några minuter.

Kung Juan Carlos har varit lyhörd för yrkesfiskarnas önskemål och ett möte är inplanerat under dagen.

Fartyget ”Río Segura” som anses vara en av juvelerna inom Guardia Civils kommando till sjöss anländer från Las Palmas där fartyget i normala fall är stationerat. Fartyget mäter 73 meter, blev klart i december 2010 och kostade 15 miljoner euro.

Annons

Fartyget används i samband med gränskontroll till sjöss särskilt i Atlanten i kampen mot illegal invandring, narkotikahandel, smuggling, miljöbrott samt vid räddningsaktioner skriver dagstidningen ABC.