Den spanske monarken Felipe VI besöker Ronda på onsdagen i samband med en mottagning med 400 gäster då kavalleriet och kungliga ridskolan Real Maestranza de Caballería firar 450 år. Kungen anländer med helikopter till den spanska legionens anläggning.

Real Maestranza de Caballería i Ronda (RMR) kom till efter ett beslut av kung Felipe II den 6 september 1572 att upprätta kavalleri och utbildning för att hantera vapen till häst i att försvara landet. 1573 var kavalleriet i gång.

Ronda är bland de fem kavallerier som finns i landet. De övriga ligger i Sevilla, Granada, Valencia och Zaragoza.

Senast Ronda hade kungligt besök var 2008 när Juan Carlos I närvarade vid en ceremoni vid Real Maestranza då stipendier skulle delas ut.

Annons

Det är första gången som Felipe VI besöker Ronda som kung. Drottning Letizia närvarar inte. I stället får kungen sällskap av statssekreteraren inom försvaret, Amparo Valcarce.

Läs mer: Fem skäl att besöka Ronda: ”På två klippor utskurna till en topp och åtskilda av en djup ravin”

Totalt är det 400 inbjudna gäster till 450-årsjubileet däribland Andalusiens regionpresident Juan Manuel Morano Bonilla, provinsstyrelsens ordförande Francisco Salado, talmannen Jesús Aguirre från Andalusiens parlament och Rondas borgmästare María de la Paz Fernández.

Det är planerat att Felipe VI tar en promenad genom Ronda via avenida Virgen de la Paz, calle de la Bola och calle Carrera Espinel till Patio de Herradores vid kavalleriet. På tjurfäktningsarenan blir det en hästuppvisning med 2.500 skolbarn som är inbjudna.

450-årsjubileet kommer att uppmärksammas under året i Ronda med musik och filosofi, hästuppvisningar och vid den kända tjurfäktningen Corrida Goyesca och Feria y Fiestas de Pedro Romero i månadsskiftet augusti/september.