Nobelpristagaren i litteratur Mario Vargas Llosa besöker Málaga titt som tätt. Han berömmer Málaga för stadens utveckling och säger att kulturen har spelat huvudrollen i Málagas förvandling. Det sa Llosa när han under gårdagen mottog utmärkelsen Medalla de la Academia de San Telmo.

Málaga har genomgått en rejäl ansiktslyftning de senaste 20 åren. Den 5 september berättade Svenska Magasinet att European Best Destinations (EBD) har nominerat Costa del Sols huvudstad Málaga som en av de 20 städer som skall konkurrera om titeln Europas bästa destination 2019.

Under gårdagen fick Mario Vargas Llosa själv många berömmande ord för sina insatser inom skrivandet. Presidenten för akademin San Telmo, José Manuel Cabra de Luna, säger att Mario Vargas Llosa visar en modiga medborgerliga attityd och att han har en djupgående intellektuella ärlighet i att försvara friheter.

Borgmästaren Francisco de la Torre beskriver Vargas Llosas verk som ett extraordinärt och upphöjande kall samt att det berikar livet mycket.

Annons

Mario Vargas Llosa är en sann Spanienvän och har varit mycket kritisk till de katalanska nationalisternas agerande. Han besöker Málaga ofta och var även på plats i augusti på ferian med tjurfäktningar.