”Señor Gutiérrez ska få lägga fram sina argument och då ska jag ha möjlighet att motbevisa dem”. Så sa Ángel de la Riva, president i Andalusiens golfförbund (Real Federación Andaluza de Golf) på torsdagen inför den extra utlysta sammankomsten som hålls om två veckor där det ska röstas om ett misstroendevotum går igenom mot De La Riva.

Det är Ángel Gutiérrez från provinsen Cádiz som ligger bakom ett misstroendevotum som riktas mot presidenten som i april vann valet efter en valprocess som upprepades tre gånger och varade i två år. Diario SUR skriver idag att kriget är tillbaka i andalusisk golf.

Enligt tidningen som citerar Ángel de la Riva ska misstroendevotumet innehålla åtta eller tio punkter. En extra utlyst sammankomst är planerad till den 17 oktober med 60 medlemmar på plats.

Det krävs absoluta majoritet (31 röster) om De la Riva får vara kvar som president eller om det misstroendevotum som riktats mot honom går igenom.

Annons

En rad oegentligheter ska enligt uppgifter till Svenska Magasinet kopplas samman med De la Riva. Fusk, oegentligheter, förfalskade röster, polisingripande och politiska manipulationer har förekommit vid de tre valen till det andalusiska golfförbundet.

Ángel de la Riva, 73, har varit ordförande i det andalusiska golfförbundet sedan 1968 med undantag för en period på åtta år, 1988 till 1996. På förbundets lönelista finns flera anhöriga till De la Riva.

Gruppen som har utarbetat ett förslag till misstroendevotum mot den nuvarande presidenten och golfförbundet leds av den tidigare presidenten för golfklubben La Cañada, Ángel Gutiérrez. Läs tidigare artikel här